Diody juz kupilem ale mam pytanko we wlaczniku swiatel sa diody zwykłe jakie one maja rozmiar bo najmniejsze znalazlem 3 mm i takie zakupilem. Ale po waszych zdjeciach widze ze chyba one sa mniejsze. Ja bede robil podswietlenie white&blue Jakos najbardziej mi sie podoba, Jak zrobie to zarzuce fotki
Diody juz kupilem ale mam pytanko we wlaczniku swiatel sa diody zwykłe jakie one maja rozmiar bo najmniejsze znalazlem 3 mm i takie zakupilem. Ale po waszych zdjeciach widze ze chyba one sa mniejsze. Ja bede robil podswietlenie white&blue Jakos najbardziej mi sie podoba, Jak zrobie to zarzuce fotki
My dajemy w wyłączniku takie same jak w liczniku czyli diody SMD
misiek^wro, tu głównie chodzi o to aby wszystko świeciło w tym samym odcieniu . Wiadomo ,że łatwiej jest dać zwykłe 3milimetrówki niż smd ale efekt jest zdecydowanie bardziej zadowalający na diodach smd
misiek^wro,w przełącznikach od sterowania lusterkiem czy np regulacja oświetlenia wnętrza oraz zasięg reflektorów daje się smd ki kątowo ale bez dodatkowych drucików ale wyłącznik świateł jest dość specyficzny bo ma zamontowane diody zwykłe 3mm i płytka jest z drukiem jednostronnym więc dobrze jest wlutować krutkie druciki a do nich diodę smd . postaram się jutro porobić trochę zdjęć i wkleić w tym temacie
No i na tych zdjęciach co wkleił Tomek jest właśnie wszystko na smdkach tylko w navi są inne diody 1206 . Jak widać odcień światła jaki dają jest troszkę inny od reszty . Niestety ory smdków nie da się włożyć do navi bo są za duże . :szeroki_usmiech
Oki
Wszystko juz zmienilem
Efekt white & blue ladny
Ale jak dla mnie ciut za jasny
Nawet po sciemnieniu. Przerabiał któryś z was juz ten temat?? Aby troszku je przyciemnic??
Nie mówie o czys takim aby je zamalowac ale np wstawic jescze jakis rezystor w ten potencjometr do sciemniania.
Komentarz